Alles weer op de rit en de vaart erin - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Charlotte Coeverden - WaarBenJij.nu Alles weer op de rit en de vaart erin - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Charlotte Coeverden - WaarBenJij.nu

Alles weer op de rit en de vaart erin

Door: charlotteUK

Blijf op de hoogte en volg Charlotte

08 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Cambridge

Lieve vrienden en familie,

De afgelopen weken zijn een aaneenschakeling geweest van zowel leuke als vervelende dagen. De dood van mijn grootmoeder heeft me best hard geraakt. Ik denk veel aan haar en aan wat ik samen met haar heb besproken en wat ik van haar heb geleerd. Op sommige dagen ben ik dan ook nogsteeds best teneergeslagen en heb ik nergens zin in. Ik heb dan ook een paar huildagen gehad waarin ik alleen maar in bed heb gelegen en tv heb gekeken.

Ondanks de nodige huilbui-dagen heb ik het grootste gedeelte mijn routine vastgehouden. Mijn werk gaat als een trein en ik heb ook de nodige partijtjes georganiseerd en bezocht. Ik heb bijvoorbeeld de zaterdag voor koninginnedag onze flat versierd met oranje vlaggetjes en een 3 gangen pannekoeken-diner voor vrienden gegeven. Op koninginnedag heb ik na werk hutspot bij vrienden thuis gemaakt met worst. Al deze lekkernijen vielen goed in de smaak. Dat maakt mij altijd erg blij want het maakt mijn avond altijd helemaal goed om mensen te zien genieten.

Vorige vrijdag was dan de begrafenis van oma, dit was best een zware dag. Pap haalde mij s'morgens op. We hadden nog wat tijd te doden dus ik heb vervolgens een klaagzang over onze vieze galerij en Pap's Hindi-sprekende-app aangehoord onder het genot van een kopje koffie. Daarna ben ik (een stuk wijzer in de Indiase taal) met Pap vertrokken naar Forncett st Mary. De dienst was wel mooi en Mam heeft een mooi stuk voorgelezen over oma wat niet te lang was maar wel gevuld met mooie woorden. Na de dienst en begrafenis was er een maatijd georganiseerd door de vrouwen-vereniging waar mijn oma heel aktief in was voordat zij ziek werd. Het was een zware dag, maar het was ook een goede dag in de zin dat oma dit mooi zou hebben gevonden zo.

Toen ik vrijdag thuiskwam kreeg ik inneens mieren in mn kleren en ben ik aan het schoonmaken geslagen. Ik heb in een paar uur tijd met een oude bezem en dweil de hele gemeenschappelijke gang van de flat schoongeveegd en gedweild... Dus Pap... ik luister toch naar je... vind je dat niet fijn? (Ook al heb ik je een ouwe zeik-tor genoemd toen je het zei)

Op de zaterdag na de begrafenis had ik allerlei drukke plannen maar daar is niet van terecht gekomen. Ik heb voornamelijk 'helemaal geen ene moer' gedaan. Toen ik rond de schemering als een vampier eindelijk mijn kamer uitkwam heb ik even een ommetje in de buurt gemaakt maar dit was een grote vergissing. Ik kreeg een vreetbui toen ik langs de buurtsuper liep... dit is niet goed afgelopen. Twee uur en 2350 kcal later was ik misselijk en ben ik maar weer terug mijn bed in gekropen.

Gelukkig zit ik nu weer in een vast ritme en voel ik me weer wat beter. Gisteren ben ik na werk eventjes met Kelly langs de kermis gegaan. Na een ritje iets wat alleen maar beschreven kan worden als een soort van sapcentrifuge voor volwassenen en een broodje worst met mosterd en een zuurstok zijn we maar weer naar huis gegaan. Het was wel even leuk, maar anders werd het teveel van het goeie.

Op werk is het nu een stuk drukker geworden, mijn directe collega Raymundo en zijn partner Eva hebben vorige vrijdag een dochter gekregen en Ray blijft dus even een paar weken thuis. Ik sta nu dus op eigen benen en dit bevalt mij eigenlijk wel. Ik moet alleen wel voor twee werken nu en dat is best heftig. De experimenten zijn zwaar maar om dat alleen af te kunnen is vermoeiend maar wel heel erg bevredigend.

Vanavond staat er een 'graduate supper' in Newnham college op het schema. Ik ken daar verder niemand dus ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan. Het idee is dat ik daar dan andere 'graduates' (mensen die ook hun PhD aan het halen zijn) van mijn 'college' (een soort van groepering van studenten binnen de universiteit) ga ontmoeten. Voor het ergste geval neem ik wel wat te lezen mee. Als niemand aardig tegen me is heb ik dan tenminste nog wat werk te doen. Echter, ervaring wijst erop dat dit waarschijnlijk wel goed zal komen.

Tot de volgende keer,

Lot

• 08 Mei 2012 - 16:47

Anneke:

Lieve Charlotte,

Wat kun je toch heerlijk schtijven. Als je het echt niet meer weet kun je best een boek gaan schrijven over al je belevenissen. Ik ben gek op dat soort boeken. Lees ook graag reisverslagen.
    Hier gaat alles zijn gangetje. Jan en ik zijn snotverkouden. Met van die grote groene pegels.
    Je vader en Jan zijn afgelopen zondag en maandag naar Duitsland geweest met de toekomstige nieuwe auto van je vader. Moet lekkerder zitten als de jeep. Niet onbelangrijk als we weer op vakantie gaan met ze. maar dat zal wel even duren, ivm de hond. Wel een leuk beestje. hij vrat zo wat mijn schoenen op, maar verder wel lief. ook grappig op te zien. Nu vraag je je misschien af, wat ze in Duitsland. Nou ze hebben voor Marla een tafel en 6 stoelen opgehaald. En dat paste allemaal in de auto, dus lekker ruim.
    Vorige week veel kleinkinderen te logeren gehad. eerst Cas, Thijmen en Valentijn. Onverwacht, want Nicole en Andrew hadden zaterdag een begrafenis. Ze gingen zondag weer naar huis, Zondagmiddag kwamen Jasper en Bente. Mark en Clarisse gingen met koninginnedag op een braderie in Blaricum staan. Met kinderfietsjes en helmen. Het was een prachtige dag en heel gezellig in Blaricum. Zijn natuurlijk even wezen kijken.
    Jasper en Bente gingen dinsdag weer naar huis. Even het huis doorgewerkt en woensdag kwamen Cas en Thijmen weer logeren. Tot vrijdag. Dit was al weken geleden afgesproken, dus dat ging gewoon door. Zijn we naar Aviodrome in lelystad geweest. De vliegtuigen vonden ze erg leuk, maar de kinderspeelplaats met glijbaan het mooiste. Ook de grote gele M hebben we nog aangedaan.
    Vrijdagmorgen heb ik ze bij de vreetstraat in Zuidoost afgezet. Nicole pikte ze daar op. Ik heb wel gewacht tot Nicole kwam natuurlijk. Dat je niet denkt dat ik ze uit de auto zet en gauwweer weg rij.
    De hulp heeft lekker mijn huis weer gekuist.
    Nou verder niets bijzonders te melden. Ga morgen naar de kapper. Zie ik Margot ook weer. we gaan altijd samen.
    Groetjes en een hele dikke zoen voor jou.

• 09 Mei 2012 - 08:57

Mareike:

Lieve Lotte,

Mooi dat je alles weer een beetje op de rit hebt. Alles wat je meemaakt moet weer even een plekje krijgen toch? Het was leuk elkaar weer even te zien op de verjaardag van Marielle en je zag er goed uit. Dat is al weer drie weken geleden. In de tussentijd hebben Anneke en ik weer genoten van ons maandelijkse uitstapje naar de sauna. Lekker relaxen en weer even bijkletsen. De verjaardag van Dennis en mij was heel gezellig en we zijn enorm verwend. Ik had pasta gemaakt en die viel erg in de smaak. Alex was er ook en die heb ik de kruiden en het recept meegegeven. Dus wie weet kan je het een keer proeven. Op Koninginnedag zijn Wijnand en ik naar Blaricum geweest. Even bij Mark, Clarisse en Bas langs. Dennis en Janine waren met vrienden naar Amsterdam. Daar zijn wij 's middags op de fiets naar toe gegaan. Beregezellig! En daar 's avonds lekker Grieks gesmikkeld. Het was natuurlijk meivakantie en we waren allemaal vrij. Het weer was niet zo fraai, maar wel lekker om op Vinkeveen aan de slag te gaan. Dat hebben we ook gedaan. Bas heeft een prachtige terrastafel van hout gemaakt van 1 x 3 meter. Eerst een ontwerp gemaakt op de computer, hout naar Vinkeveen gesleept en in een middag zat de tafel in elkaar. Toppie! Vandaag ben ik vrij en ga mijn koffer inpakken, want morgen ga ik voor 4 dagen met mijn moeder naar Verona. Daar heb ik veel zin in. Nou Lot, je weet weer een beetje wat de Coefjes uit Zwanenburg hebben beleefd.
    Doei, doei en een dikke kus van ons allemaal.
    Mareike

• 09 Mei 2012 - 16:47

Tante Uit Vinkeveen:

Hallo lieve lot,
    Wat ben je toch een kanjer, knap van je zoals de zaken kan beschrijven.
    Ik heb er weer van genoten.
    Dikke kus groetjes Margot

• 10 Mei 2012 - 14:36

Marianne Pelganta:

Hoi Charlotte,
    ik wens je veel sterkte, maar ook plezier, en die kalorien dat komt wel weer goed hoor!
    XXX

• 11 Mei 2012 - 19:04

Sabrina:

Ik geef jou gewoon een hele dikke vette virtuele knuffel!!!!!

...............................

Bij deze !!!! :-)