Zoals een echte Hollandse meid betaamt - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Charlotte Coeverden - WaarBenJij.nu Zoals een echte Hollandse meid betaamt - Reisverslag uit Cambridge, Verenigd Koninkrijk van Charlotte Coeverden - WaarBenJij.nu

Zoals een echte Hollandse meid betaamt

Door: charlotteUK

Blijf op de hoogte en volg Charlotte

04 April 2012 | Verenigd Koninkrijk, Cambridge

Allerliefste Familie en Vrienden,

Dit weekend was Alex bij mij in Cambridge. Hij kwam op vrijdag avond rond 12 uur aan en ging op zondag rond het middaguur weer weg. We hebben gezellig bijgekletst en veel geknuffeld maar zo'n weekend is redelijk intens. De eerste paar uur en de eerste helft van zaterdag voelde ik me gewoon heel erg blij om hem weer te zien. Daarna toen we op zaterdagavond aan het nietsen waren op de bank was ik ietsje verveeld omdat ik niet meer gewend ben om gewoon een avondje televisie te kijken en vanaf zondagochtend was ik verdrietig omdat hij weer wegging. Als ik alleen voor mijzelf spreek was dit bij elkaar is allemaal iets teveel emotie voor net iets meer dan 1 dag en ik was vrijd uitgeput op zondag. Het was natuurlijk nog steeds heel fijn om Alex te zien, maar het is vrij moeilijk om ermee om te gaan dat we elkaar alleen in korte weekendjes te zien. ik hoop dat dit na een paar keer wat zal wennen zodat we meer optimaal van onze tijd met elkaar kunnen genieten.

Om een beetje afleiding te vinden voor mijn verdrietige bui op zondag ben ik even langsgegaan bij een nieuwe vriendin (Jenny) en haar huisgenoten. Ik had een kleinigheidje voor haar gehaald omdat ze op een vakantie naar Morokko ging die heel spannend klonk. Bij hen heb ik een paar wijntjes gedronken en naar slechte muziek geluisterd. Hierop verklaarde ik het een Wine and Cheese party (gebaseerd op de combinatie van wijn en de 'Cheesy' muziek die we draaiden). We hebben kostelijk gelachen om alle rare muziek waar we vroeger naar luisterden en daarna ben ik weer naar huis gefietst zoals dat een echte Hollandse meid betaamt.

Het samenwonen met Natalie is nogsteeds heel erg gezellig. We lopen elkaar niet teveel in de weg maar kunnen ook alles aan elkaar vertellen. We hebben soms hele gezellige avonden en dat maakt Natalie een hele fijne huisgenoot voor mij. We hebben wel besloten dat we wat minder gaan stappen de komende tijd wat beter is voor onze nachtrust en de inhoud van onze portemonaies.

Vandaag was voor mij een spannende dag op werk. Mijn huidige directe collega moest eerder weg bij het experiment waarna ik de leiding over moest nemen. Dit was spannend omdat ik in principe wel weet wat ik moet doen, maar het is eng om er echt voor het eerst alleen voor te staan. Voor de lunch zijn we gezellig gaan eten in een cafe wat in een kerk gebouwd is. Het eten was goed (ik had forel met salade) en ze hebben er Illy koffie dus het was perfect voor mij. De rest van de dag ga ik wat samenvattingen typen van artikelen die ik lees en wat programmeerwerk doen.

Natuurlijk is er altijd nog iets om naar uit te kijken. Dit aankomend weekend komen Marielle en Daniel naar Cambridge. Ik heb er heel veel zin in en heb al een idee van wat we allemaal kunnen doen en zien (een klein beetje afhankelijk van het weer). Op zondag gaan we naar Oxford om Grandma, Uncle Howard en Auntie Kathleen te zien. Omdat het Pasen is hoop ik dat er misschien nog meer familie in de buurt is die we kunnen zien om even bij te kletsen. Ik hoop dat het inmiddels wat beter gaat met Grandma want ze is nu sinds ongeveer een week aan de chemo. Ze had vorige week veel last van misselijkheid en pijn in haar buik maar heeft hier natuurlijk medicijnen voor gekregen.

Ik ga nu weer snel aan het werk en kijk uit naar jullie reacties met eigen updates over wat jullie allemaal doen. Over minder dan 3 weken ben ik voor de volgende keer in NL waarbij ik velen van jullie zal zien bij mijn geliefde zuster's verjaardagsbrunch.

Heel veel liefs,
Lot

• 04 April 2012 - 15:38

Lelle:

Hi Lottie.
    Wij hebben er ook super zin in. En we zullen je niet naar alle pubs rondslepen op zoek naar applecrumble. :)

Love you!!!
    Xje van je zus

• 04 April 2012 - 16:57

Petra:

Hoi Lot
    wat fijn dat je een vriendin gevonden hebt. Dit kan je goed gebruiken> en heerlijk dat je een maatje hebt aan je huisgenoot. ik hoop inderdaad dat het vlug went de weekenden met Alex zodat jullie echt alleen maar kunnen genieten van de korte tijd met elkaar. leuk om je te zien straks bij marielle haar verjaardag. Tot dan een dikke knuffel van ons vanuit Lelystad.

XX Ton en Petra

• 04 April 2012 - 19:23

Mum And Theo:

I know I spoke to you on Monday but I still wanted to react to your blog. i love reading what you write. I know what you mean about your time with Alex. I think you have to learn to live in the moment in those short hours and not think about him leaving again. Easy said and difficult to do.

I miss spending time with you.... specially as I am pretty much house bound for at least 6 weeks. I have not only knitted the cardigan for the baby but have knitted the back and half the front of a jumper for myself in matching wool. Marielle is afraid we won't be able to find the baby if I am holding him'her!

Give Grandma a huge hug from me. I hope to be able to travel in the second half of June.

Love you bundles...... Mum. xxxx

• 04 April 2012 - 20:50

Mareike:

Hoi Lotte,

Leuk dat je zo'n gezellige huisgenoot hebt gevonden. Dat is ook fijn in moeilijke tijden als je eens even je verhaal kwijt wil. Hier in Zwanenburg is alles oké. Bas is druk met zijn stage. Janine is weer helemaal op de creatieve toer. Zij gaat mee naar de schilderlessen die ik geef en vanmiddag hebben we met de buurtjes een hele leuke workshop Cupcakes versieren gedaan. Dennis haalt veel betere resultaten op school. En ik ben nog steeds blij met de mix van werken in het ziekenhuis en schilderen in mijn atelier. Dat was het even in vogelvlucht. De rest vertel ik je wel bij Marielle.Ontzettend leuk dat je komt. Heel veel plezier met Marielle en Daniel. Ik heb ze afgelopen weekend gesproken en zij kijken er ook naar uit om je weer te zien.
    Gezellige Paasdagen en tot de 21e.

Liefs van Mareike

• 06 April 2012 - 12:06

Sabrina En Thomas:

Heeeey lot!

Ik geloof je direct als je zegt dat je weekendjes met Alex fijn maar ook tegelijkertijd verdrietig zijn.
    Zo ben je blij dat hij er is en zo besef je ook dat het afscheid alweer "morgen" is.
    Ik hoop voor jullie dat jullie daar een weg in kunnen vinden.
    Het moet ook fijn zijn dat jullie erlkaar in ieder geval elke maand zien, toch? of had ik dat verkeerd begrepen?

Fijn te lezen dat het leven daar toch ondanks alle gemis in NL een beetje op de rit is/ komt.
    Een leuke huisgenoot is vaak al een enorm pluspunt.
    Kun je in de avond toch even lekker stoom afblazen bij iemand of vertellen dat je juist een hele leuke dag hebt gehad!

Hier alles druk en zijn gangetje.
    Op school gaat het goed, opnieuw een opdracht met een "ruim voldoende" behaald.
    Blijft toch gek, ik ben meer iemand die een 8 of zo op papier wil zien ipv die voldoendes of ruim voldoende of goedjes :S
    Helaas moet ik met blozende wangetjes bekennen dat mijn eerste onvoldoende ook een feit is (dan is het maar goed dat die er staat ipv een 3 of zo)
    Die mag ik binnenkort herkansen en daar verwacht ik toch wel een voldoende voor te behalen.

Thomas is woensdag jarig en viert dat vanavond, ik ga daar zo heen.
    Het wordt nog spannend want zijn zus is heel hoog zwanger!
    Toch wel erg leuk om TANTE!!!!! te worden hihihi (daar weet jij natuurlijk alles van!)

Meid zet m op!
    en tot NL!

Dikke knuffels
    Sabrina en Thomas

• 09 April 2012 - 13:54

Marianne Pelganta:

Ik wil je graag veeel sterkte wensen in deze moeilijke tijd, lieverd. (ik heb m'n email adres ingevoerd, maar de eerste keer fout dus nog maar eens gedaan ...... sorry!)